April 7, 2023

Hoe je gezond en betaalbaar boodschappen doet!

Hoe je gezond en betaalbaar boodschappen doet!

Je denkt vaak dat het steeds lastiger wordt om gezond en betaalbaar boodschappen te doen. De prijzen die lijken soms wel met de week te stijgen. Het wordt voor veel mensen op deze manier lastiger gemaakt om gezond te blijven koken. Toch is het niet onmogelijk, door de tips hieronder maak je het voor jezelf nog steeds gezond en betaalbaar!

 

Ga naar verschillende supermarkten

Het kost je wat meer tijd maar die tijd verdien je terug in geld. De prijzen bij de Lidl of Aldi liggen vaak lager dan bij de JUMBO of Albert Heijn. Zorg ook dat je acties in de gaten houdt en sla hier dan meer van in. Denk aan acties zoals 1+1, denk vooral vooruit in boodschappen doen en ga niet van dag tot dag boodschappen doen. Ook bij een Turkse supermarkt kun je vaak voordeliger boodschappen doen.

 

Voordeel verpakkingen

Het is altijd goedkoper om voor voordeel verpakkingen te kiezen. Wanneer je alleen of met z’n tweeën bent kies je vaker voor de kleinste verpakkingen met de gedachten dat je het toch niet op krijgt. Probeer hier slim mee om te gaan en denk vooruit. Kook voor een dag extra of wanneer je niet tweedagen hetzelfde gerecht wilt eten vries dan een maaltijd in. Ook kun je kijken of je dezelfde producten met verschillende gerechten kunt combineren, zo kun je veel groentes met elkaar combineren. Brengt vaak meer dynamiek naar eenmaaltijd en afwisselingen is altijd goed.

 

De markt

Ook kun je flink geld besparen door wat vaker naar de markt te gaan. Groenten en fruit zijn vaak een stuk goedkoper dan in de supermarkt.Niet alleen groenten en fruit kun je op de markt halen maar ook kip bij de poelier bijvoorbeeld. Scheelt je vaak geld en de kip is ook kwalitatief eenstuk beter.

 

Maak een boodschappenlijstje

Door het maken van een lijstje kom je vaak minder in de verleiding om impulsaankopen te doen. Kijk wat je in huis hebt en schrijf zorgvuldig op wat je nodig hebt. Ga dus niet als een kip zonder kop door de supermarkt lopen en alles pakken wat je denkt nodig te hebben want dit is vaak niet zo voordelig. Daarnaast zorgt het maken van een boodschappenlijstje vaak ook voor minder voedselverspilling. Je weet namelijk precies wat je in huis hebt en wat je gaat maken. Op deze manier gooi je minder eten weg. Ga tot slot ook nooit hongerig boodschappen doen, dan maak je vaak de meeste impulsaankopen die bijna altijd ongezond zijn.

Meer van onze
Blogs

Bekijk blogs

Maak jouw start aan een
fitter en gezonder leven

Plan een intake
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.