May 4, 2023

Structuur in voeding en training!

Het krijgen van structuur in je voeding en training vereist discipline en planning. In deze blog lees je enkele tips die jou helpen om structuur aan te brengen in je dieet en training

Hoe krijg je structuur in je voeding en training?

Het krijgen van structuur in je voeding en training vereist discipline en planning. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen om structuur aan te brengen in je dieet en training:

-       Maak een plan: Stel eenschema op voor je maaltijden en trainingen. Bepaal hoe vaak je per dag eet en welke voedingsmiddelen je wilt eten. Plan ook welke dagen je traint en welke oefeningen je gaat doen.

-       Houd een dagboek bij: Houd een dagboek bij van wat je eet en hoeveel je traint. Dit kan je helpen om bij te houden wat je al hebt gedaan en om je vooruitgang te volgen.

-       Eet gezond: Kies gezonde voedingsmiddelen die passen binnen je dieetplan. Eet bijvoorbeeld veelgroenten, fruit, magere eiwitten en volkoren granen.

-       Plan je maaltijden vooruit:Maak maaltijden vooruit, zodat je altijd gezonde opties hebt om uit te kiezen.Dit kan je ook helpen om te voorkomen dat je ongezonde snacks eet.

-       Houd je aan je schema:Probeer je aan je schema te houden en laat je niet verleiden door andere dingen. Als je een keer een maaltijd of training mist, probeer dit dan de volgende dag in te halen.

-       Varieer in je trainingen:Wissel je oefeningen af en probeer nieuwe dingen uit om je training interessant te houden en je spieren te blijven prikkelen.

-       Monitor je vooruitgang: Houd bij hoe je vooruitgang boekt, bijvoorbeeld door het bijhouden van je gewicht, lichaamssamenstelling en prestaties in de sportschool. Dit kan je motiveren om door te gaan en je doelen te bereiken.

Door consistent te zijn en je te houden aan je plan, kun je structuur aanbrengen in je voeding en training en je doelen bereiken.

Verder zorgt een gestructureerde thuisbasis ook voor meerstructuur in je leven. Het aanbrengen van structuur in je huis kan helpen om meer georganiseerd en efficiënt te zijn in je dagelijks leven. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen om structuur aan te brengen in je huis

-       Minimaliseer rommel: Minimaliseer rommel door onnodige items weg te doen en alleen de spullen te bewaren die je echt nodig hebt.

-       Maak een schoonmaakrooster: Maak een schema voor het schoonmaken van je huis, bijvoorbeeld door elke dag een andere ruimte schoon te maken of een specifieke dag van de week te reserveren voor het schoonmaken van het hele huis.

-       Maak een plan: Maak een lijst van alle ruimtes in je huis die je wilt organiseren. Bepaal welke items je in elke ruimte wilt houden en welke je weg wilt doen.

-       Sorteer je spullen: Sorteer al je spullen in categorieën, bijvoorbeeld kleding, boeken, keukengerei, enz. Dit zal je helpen om te bepalen welke items je moet bewaren en welke je kunt wegdoen.

 

Het is allemaal geen hoge wiskunde alleen je bent wel depersoon die alles moet uitvoeren. Houd jezelf niet voor de gek en doe dit ookgewoon!

Meer van onze
Blogs

Bekijk blogs

Maak jouw start aan een
fitter en gezonder leven

Plan een intake
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.