April 6, 2022

Welke voedingssupplementen beveelt The Consumers aan?

Welke voedingssupplementen passen bij jou? In deze blog zetten we de meest effectieve voedingssupplementen voor je op een rij.

Voedingssupplementen zijn verkrijgbaar in allerlei vormen.Denk aan; pillen, poeders, capsules, drankjes en waarschijnlijk nog andere vormen. In deze blog speciaal voor jou een overzicht van voedingssupplementen waar jij iets aan hebt (met uitzondering van vitaminen en mineralen). Wij raden bijvoorbeeld af om een night-fatburner te kopen. Wat heb je aan een fatburner zonder cafeïne? Lekker gaan op gember extract? Of wat dacht je vaneen testosteron booster? Diegene die dit willen proberen zitten 99 van de 100 keer in de bloei van hun leven waarvan het testosteron level op een bewuste en gezonde manier niet hoger kan (voor volwassen mannen tussen 270 ng / dL en1100 ng / dL).


Stel jezelf de volgende vragen!

Eet ik gevarieerd en gezond? Dan heb jij waarschijnlijk geen supplementen nodig. Maar kom jij lastig aan je eiwitten, ben jij een moeilijke eter of mag jij simpelweg niet alles eten? Dan zijn voedingssupplementen het proberen waard.

Onze Lijst!

 

Eiwitpoeder

Zoals de naam al verklapt bevat eiwitpoeder een hoog gehalte aan eiwitten. De meest voorkomende vormen zijn Whey proteïn en Caseïne eiwit.Beide ontstaan tijdens de productie van kaas. Hierbij wordt het basisproduct melk behandeld met enzymen, zuren of bacteriën. Vervolgens ontstaat er eenverhouding van 20% uit whey en 80% uit caseïne.

De caseïne wordt vervolgens verwijderd van de whey en wordt gebruikt voor dat bakje kwark die je voor het slapen gaan snel weg hapt. De welbekende vraag: Welke eiwitten moet ik pakken?

In de schappen vind jij in onze ogen 2 soorten eiwit die ertoe doen.

 
Concentraat
: Bevat 29-89% eiwit. Dit is het eiwitpoeder met de beste prijs-kwaliteit verhouding.

Isolaat: Bevat meer dan 90% eiwit. En is vaak duurder. Isolaat heeft een extra filterbewerking gehad en bevat koolhydraten en vetten. Daarmee heeft isolaat ook minder lactose waardoor het mogelijk beter verdraagbaar is voor mensen met een lactose-intolerantie.

 

BCAA

Een van de bekendste sport supplementen is BCAA. BCAA staat voor ‘Brand Chain Amino Acids’. In het supplement zitten aminozuren die betrokken zijn bij het reguleren van de eiwitsynthese. Oftewel het proces waarin eiwitten gemaakt worden. Het supplement zorgt voor een versnelling van de eiwitsynthese en voor een vertraging van de afbraak van eiwitten. BCAA’s zijn echter alleen effectief als de sporter onvoldoende eiwitten eet. Denk bijvoorbeeld aan iemand die lactose intolerant is of iemand die geen zuivellust.

 

Creatine(monohydraat)

Creatine is zowel een voedingssupplement als een lichaamseigen stof en speelt een rol in de energievoorziening van de spieren. Leuk feitje om te weten is dat creatine niet alleen in je biceps is terug te vinden maar ook in je hersenen. Wanneer je een hogere creatine voorraad hebt opgeslagen in jouw lichaam kunnen explosieve bewegingen gemakkelijker en wellicht meerdere malen worden uitgevoerd.Daarnaast zal je ook meer kracht ervaren. Onderzoek wees uit dat creatine overeen periode van 8 weken tot een verhoging van 7 kilogram bij het bankdrukken en10 kilo voor de squat leidde.

 

Producten meteen hoog creatine gehalte zijn bijvoorbeeld: Rundvlees 4,9g/1kg
en Kip: 3.4g/kg. Als je creatine neemt wordt dit opgenomen door het maag- en darmsysteem en dan getransporteerd naar je spiercellen. De spiercellen zwellen dan iets meer op door water aan te trekken. Dit leidt ook tot een iets hoger gewicht als gevolg van een verhoogd volume van de spiercellen.

 

L-Arginine

Arginine is een aminozuur dat het lichaam zelf aanmaakt en uit voeding haalt. Arginine speelt een belangrijke rol bij het vormen van stikstofmonoxide in het bloed.Stikstofmonoxide zorgt ervoor dat de bloedvaten kunnen ontspannen, met als gevolg dat er een betere doorbloeding kan plaatsvinden. En dat is waarom TheConsumers Arginine aanraadt. Het goedje zorgt voor een verhoogde spierpomp tijdens de training. Veel fanatieke krachtsporters raken gemotiveerden vinden het een prettige ervaring omdat hun spieren beter zichtbaar worden.

 

 

Beta alanine

Dit stofje is bijna altijd terug te vinden in een pre-workout en is dat stofje dat jou dat tintelende gevoel geeft. Dit stofje verlaagd de zuurgraad in de spieren. Een stijgende zuurgraad is een gevolg van inspanning en introduceert vermoeidheid. Het stelt je vermoeidheid dus uit.

 

En inderdaad geen pre-workout! Pre-workout is leuk voor even. De voornaamste reden om pre-workout af te raden is omdat er een gewenning ontstaat wanneer je het wat langer gebruikt, waardoor het lichaam meer nodig heeft om hetzelfde effect te krijgen. Koop je het ‘via via’ dan heb je ook nog kans dat er een desingerdrug in verwerkt zit. Denk bijvoorbeeld aan DMAA.Verder draagt de hoge dosis cafeïne niets bij aan je leven. Je gebruikt energie die je niet hebt en de volgende dag ben je deze energie aan het compenseren.Kan ik daarom zo vermoeid zijn? Ja! Tot slot draagt het niks bij aan je nachtrust en kan je slaapkwaliteit naar de knoppen gaan.

 

Kop Koffie

Wij raden een kop koffie aan in plaats van een fatburner. Voor jouw beeldvorming, in een fatburn-capsule zit gemiddeld 130 mg en in een kopkoffie 60 mg. De voordelen van cafeïne is dat het een lichte vet verbrander is.Cafeïne zorgt voor een verhoogde verbranding omdat het zorgt voor een hogere lichaamswarmte. Ook lijkt het gebruik van vetzuren in het lichaam te worden verhoogd waardoor deze meer als energiebron gebruikt wordt

 

Maar helpt Cafeïne om je kilo’s kwijt te raken? Nee, mogelijk helpt het een heel klein beetje. Maar je moet er geen wonderen van verwachten.

Wie regelmatig te veel cafeïne binnenkrijgt, kan last krijgen van rusteloosheid, angstgevoelens, prikkelbaarheid, hoofdpijn, beven, duizeligheid, suizende oren en hartkloppingen. Te veel van dit opwekkende middel kan het ook moeilijk maken om in slaap te vallen.

Wat is te veel? Probeer als man onder de 600mg te zitten en als vrouw onder de 500.

Meer van onze
Blogs

Bekijk blogs

Maak jouw start aan een
fitter en gezonder leven

Plan een intake
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.