January 11, 2023

Maaltijdshakes en vitamines.. doen?

In de wereld van fitness en afvallen is het soms lastig om weten welke supplementen en shakes je nu moet kopen. In deze blog leggen wij jou uit waar je op moet letten en wat je moet doen.

Maaltijdshakes

In deze blog duiken we in twee welbekende type shakes. De eiwitshakes en natuurlijk ook weightwatchers favoriet de maaltijd vervangende shakes. Maaltijdvervangers worden vaak aangeraden door dieet programma’s om snel en effectief af te vallen. Hier kunnen we eigenlijk heel kort over zijn ONZIN. Buiten dat het ontzettend ongezond is om niet gevarieerd en niet voedzaam te eten is het ook een enorme aanstichter van het welbekende “jojo” effect. Het zorgt in een korte tijd voor een calorietekort, bij een calorietekort verbrand je meer calorieën dan je eet. Dit zorgt op de lange termijn voor gewichtsverlies. Het nadeel van maaltijdvervangende shakes is dat het voor een bepaalde periode is. Zodra je klaar bent of tevreden met de verloren kilo’s eet je weer als voorheen en eet je dus weer meer calorieën dan in de shakes zaten. Kortom is het dus niet effectief en duurzaam om dit te kiezen voor blijvend resultaat.

Eiwitshakes daarentegen zit net iets anders, deze kunnen prima gebruikt worden als toevoeging bovenop een maaltijd. Niet als maaltijd vervanger maar als een makkelijke extra om aan je eiwitten te komen. Het meest optimale en gezonde is om je eiwitten uit je voeding te halen. Dit omdat je zo ook extra voedingswaarde binnen krijgt buiten de eiwitten om. Soms kan het lastig zijn vooral als je bijvoorbeeld vegetarisch bent om altijd je eiwitten te halen in dit geval is een eiwitshake ideaal.

Vitamines en mineralen

Bij het nemen van vitamines en mineralen zijn er altijd een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het belangrijkste van allemaal is meten = weten. Wil je accuraat supplementeren en echt pakken wat je nodig hebt dan zal je eerst een bloedtest moeten doen om te kijken waar je tekorten in hebt. Dit kan soms via een huisarts maar meestal sturen die je door naar een particulier bedrijf als je geen aanleiding hebt om te testen. Wij raden altijd bloedwaardentest.nl aan om te zien waar tekorten zitten.

Verder is het altijd handig om na te gaan wat je structureel mist in je dagelijkse voeding. Stel je eet geen vis, weinig tot geen eieren etc dan is de kans vrij groot dat je te weinig omega binnen krijgt. Ook hierbij geldt meten = weten om echt 100% te weten of het nodig is.

Er is 1 uitzondering op de regel als het gaat om supplementen en dat is creatine. Het enige supplement op aarde wat wij iedereen zouden aanraden of je nou krachtsporter bent of hoogbejaard. Creatine heeft enorm veel voordelen, is erg lastig voldoende uit voeding te halen en heeft veel gezondheidsvoordelen. Buiten de kwaliteit van spiermassa draagt het ook bij aan de gezondheid van je hersenen en zijn er meerdere onderzoeken die aangeven dat creatine zorgt voor het verminderen/voorkomen van dementie. Meer weten of creatine? We hebben hier een losse blog van gemaakt. Klik verder om deze ook eens te lezen.

Kort samengevat, wil je graag iets kopen om je gezondheid te verbeteren.

  1. Kijk naar je huidige voeding, optimaliseer deze om alle belangrijke stoffen binnen te krijgen.
  2. Meten = weten, test eerst wat je tekort hebt voor je gaat aanvullen.
  3. Vul aan waar nodig en blijf testen om te kijken waar aanvulling nodig blijft.
  4. Trap niet in de oneindige marketing trucjes die vooral bijdragen aan het vullen van andere hun portemonnees

Heb je vragen over bepaalde supplementen of wil je meer weten over wat jij nodig hebt. Stuur gerust een berichtje naar info@theconsumers.nl en wij helpen je graag verder!

Meer van onze
Blogs

Bekijk blogs

Maak jouw start aan een
fitter en gezonder leven

Plan een intake
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.